Van de veelgestelde vragen over Tanden Bleken is ‘is het veilig?’ de populairste.

Wij hebben onze opleiding gedaan bij Cosmotology en wij werken ook met hun producten.  Zij verkopen peroxidevrije  bleekgel aan schoonheidssalons en bleekpraktijken. Deze tast het glazuur en de vullingen niet aan. Daarom is tanden bleken met onze bleekgel zeer veilig. De gel is ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. En de behandeling kan probleemloos herhaald worden voor een optimaal resultaat.

Na een tandenbleek behandeling met peroxidevrije bleekgel ziet u direct het resultaat. Meestal kleurt het gebit bij de eerste behandeling tussen de 4 en 8 tinten lichter. Het gebit zal daarna langzaam weer verkleuren. De snelheid waarmee de verkleuring optreedt is afhankelijk van de levensstijl. Drinkt u veel koffie, thee en rode wijn en rookt u veel sigaretten, dan zullen uw tanden sneller verkleuren. En dan heeft u dus sneller een nieuwe behandeling nodig.

Een behandeling met een peroxide bleekgel bij de tandarts is duurder, maar omdat peroxide in het glazuur doordringt, zal het resultaat langer aanhouden. Omdat het gehalte peroxide tegenwoordig maximaal 6% mag zijn, is de duurzaamheid verminderd in vergelijking met de 35%-gels die vroeger werden gebruikt. Mede daarom worden tegenwoordig facing ook steeds meer toegepast.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een tandenbleek behandeling bestaat normaal gesproken uit meerdere sessies. 1 sessie duurt 20 minuten.

Voor een optimaal resultaat is het nodig om meer dan 1 sessie te doen. In de meeste gevallen geeft een behandeling van 3 opeenvolgende sessies van 20 minuten een goed resultaat.